MENU
Головна » 2018 » Липень » 3 » Подорожі Наметового містечка.
3:24 PM
Подорожі Наметового містечка.

Відбулися походи учасників роботи Наметового містечка Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Управління освіти Ніжинської міської ради. В них взяли участь гуртківці Центру, учні ЗНЗ №№ 2,3,9,15, співробітники ЦТКУМ, учителя шкіл міста, волонтери та ветерани-гуртківці. Разом це склало більш ніж 60 учасників. Маршрут походів на байдарках по Сейму І та ІІ змін почався з Путивля, продовжився до Батурина та завершився на славнозвісній Білій Кручі – улюбленому місцю Олександра Довженка під Сосницею на Десні. Учасникам довелося випробувати спеку і холод, готувати їжу на вогнищі, проходити по 20 кілометрів в день на байдарках, ставити намети під дощем. Ці випробування навчили їх долати труднощі, співпрацювати в колективі, подарували нові навички та незабутні враження.

Запам’яталися екскурсії до Молченського монастиря в Путивлі та Микола-Крупицького біля Батурина, чудові краєвиди Білої Кручі та археологічні знахідки на берегах Сейму. Новачки пройшли посвяту у господаря вод Нептуна.

Особливу увагу керівники походу звертали на екологічне виховання, намагалися навчити учасників не зашкодити природі, не залишати після себе сміття на берегах, навіть жодного жодної обгортки від цукерки.

В останній вечір туристи склали величезне вогнище на березі Десни, полум’я якого надовго запам’ятається учасникам подорожі.

 

І. Гребенніков, директор Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді

Переглядів: 165 | Додав: grebenigor77 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar